In memoriam (Allerzielen)

In memoriam (Allerzielen)

Vorige week vrijdag vond Allerzielen plaats. Tijdens deze westerse, rooms-katholieke traditie worden de overledenen herdacht. Veel begraafplaatsen zijn op het eerste novemberweekend bijzonder verlicht, dat heet dan vaak "Lichtjesavond". De laatste jaren wordt deze herdenkingsdienst ook steeds vaker buiten kerkelijke kring “gevierd”.

Ook op Sancta vieren wij Allerzielen; dit jaar een weekje later. Vandaag, op vrijdag 9 november, gedenken wij de mensen die overleden zijn, maar van wie wij nog steeds heel veel houden. Juist door hun namen te noemen en een kaars voor hen op te steken, blijven zij hun plaats bij ons houden. Ook spelen tijdens de dienst spelen leerlingen muziek, hoor je mooie teksten en een persoonlijk verhalen. 

Iedereen is van harte uitgenodigd voor deze viering: leerlingen, oud-leerlingen, medewerkers, ouders en andere belangstellenden. Ook wanneer je niemand wilt opgeven om te gedenken ben je van harte welkom in deze viering. Veel mensen willen een blijk van steun of vriendschap geven aan anderen.

Wees welkom in de stilteruimte. De dienst duurt van 15:15 uur tot 16:00 uur.