Spinning Marathon voor Klimmen tegen MS

Spinning Marathon voor Klimmen tegen MS

Op 5 juni beklimt weer een grote groep mensen, waaronder Marinke Maltha, docent LO op Sancta, de Mont Ventoux. Dit om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen MS en om meer aandacht te vragen voor deze ziekte.

“Iedereen die mij kent weet dat ik niet stil kan zitten... Bewegen is voor mij erg belangrijk, het maakt mij gelukkig. Een van mijn beste vrienden heeft MS. MS is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel. Ontstekingen op meerdere plekken in de hersenen (multiple) veroorzaken verharding van spieren, bloedvaten en zenuwweefsel (sclerosering). Als je MS hebt is sporten/bewegen niet meer vanzelfsprekend.”

Om geld in te zamelen organiseert Marinke, samen met sportschool Kenamju op zondag 21 mei een Spinning Marathon. Onder leiding van Marinke zijn er vijf spinninglessen waar zowel leerlingen als medewerkers van Sancta aan meedoen. Iedereen heeft geld ingezameld voor deze Marathon. De opbrengst gaat naar Klimmen tegen MS.

Wil je nog meedoen aan de Spinning Marathon? Er zijn nog een paar plekjes vrij. Geef je op via m.maltha@sanctamaria.nl ovv Spinning Marathon.

Kom je niet spinnen, maar wil je wel een steentje bijdragen? Doneer dan via deze link

Marinke Maltha2