Leerlingen in Lille en Lyon

Leerlingen in Lille en Lyon

Terwijl een grote groep leerlingen in Lille interviews aflegt, in gesprek gaat met Franse winkeliers, de stad verkent door middel van een speurtocht en het Musée des Beaux Arts bezoekt, zitten op zo'n 700 kilometer afstand twaalf leerlingen uit H4, V4 en V5 in Lyon.

De groepen vertrokken in alle vroegte richting Lille en Lyon. De leerlingen die de hele dag in Lille rondstruinen, doen dit als onderdeel van hun mondelinge taalvaardigheidstoets. Naast de opdrachten mag er natuurlijk ook nog uitgebreid worden geshopt. 

In Lyon is er iets minder tijd voor shoppen. Het doel van de reis is het deelnemen aan LYONMUN 2019. Deelname aan een MUN (Model United Nations) vormt voor leerlingen een unieke kans om kennis te maken met de wereld van de internationale diplomatie. In de setting van een gesimuleerde VN-vergadering zijn zij op dit moment, samen met honderden andere scholieren en studenten, aan het nadenken over een vreedzame en veiligere wereld. Door middel van debatteren, discussiëren, lobbyen en onderhandelen wordt geprobeerd te komen tot oplossingen voor mondiale problemen. Zondagavond vliegen de leerlingen weer terug van Lyon naar  Amsterdam. De leerlingen uit Lille zijn vanavond rond 23.00 uur weer thuis.

Lyon 2