Officiële opening watertappunten PWN

Officiële opening watertappunten PWN

Maandag 27 februari zijn drie nieuwe PWN watertappunten officieel geopend door Claasje Quadekker, rector-bestuurder Sancta Maria plv. en Joke Cuperus, directeur PWN. 

Sancta is UNESCO-school. Dit is een wereldwijde organisatie die zich inzet voor vrede, verdraagzaamheid en duurzaamheid. Dit jaar krijgt het thema duurzaamheid vooral de aandacht. Sancta heeft het streven om een PET-fles vrije omgeving te creëren. Een samenwerking met PWN om het kraanwater te promoten is daarom een logische stap. Tijdens de start van het nieuwe schooljaar hebben alle brugklasleerlingen een duurzame navulbare drinkfles gekregen. En inmiddels heeft PWN 4 speciale watertappunten in de school geïnstalleerd. PWN heeft, ter gelegenheid van haar ‘middelbare scholen’-actie, 1 PWN binnentap gratis beschikbaar gesteld, de 3 overige binnentappunten zijn door Sancta aangekocht. Alle andere leerlingen kregen vandaag ook een duurzame fles om te vullen met kraanwater. Het Nederlandse kraanwater is immers betrouwbaar, duurzaam, goedkoop en vooral heel lekker.

Vandaag start PWN met de campagne ‘kraanwater is hip’. Sancta heeft mee gewerkt aan de totstandkoming van deze kraanwaterfilm. En leerlingen van onze school zijn zichtbaar in deze film. #drinkkraanwater

IMG 20170227 WA3

IMG 20170227 WA0006

 

Bekijk hier de film: