Samen Sterk(er)!

Samen Sterk(er)!

Eind januari gaan wij weer van start met een rouwverwerkingsgroep voor leerlingen. Wanneer je iemand in je nabije omgeving hebt verloren (vader, moeder, broertje, zusje) sta je vaak voor een enorme “klus”: Je moet leren leven met dit verlies, maar naar buiten toe wil je natuurlijk dat alles zo “normaal” mogelijk blijft. Je verdriet wordt daarom “ingepakt”. Het gewone leven gaat door, maar intussen kun je je heel naar voelen (denk aan depressieve gevoelens, je eenzaam voelen of juist enorm in verzet gaan).

Tegelijkertijd hebben jongeren vaak een enorme groeikracht in zich. Maar met die groeikracht gebeurt niets als je verdriet “ingepakt” blijft. Contact met leeftijdsgenoten die hetzelfde hebben meegemaakt kan heel veel betekenen. Je kunt ontdekken hoe fijn het is om dingen te delen, elkaar te helpen en samen nieuwe krachtbronnen aan te boren. In de klas en met andere groepjes op school blijf je je gewone dingen doen. Maar op deze plek is er ruimte voor je verdriet en kun je kracht opdoen.

Vorig jaar zijn we gestart met een groepje en dat heeft veel opgeleverd voor de deelnemers. Daarom gaan we dit jaar opnieuw een groep starten. ​Vanaf vrijdag 7 februari zijn er vijf bijeenkomsten gepland, steeds op een vrijdagmiddag:

  • 7 februari
  • 14 februari
  • 28 februari
  • 6 maart
  • 13 maart

Denk je dat deze groep ook iets voor jou is? Stuur ons dan een mailtje of een berichtje via Magister. Wij maken dan een afspraak met je. Dan kunnen wij je nog iets meer vertellen maar ook naar jou luisteren: je vragen, je wensen en je eventuele twijfels. Na de eerste bijeenkomst kun je besluiten of je wél of niét doorgaat. Schrijf ons ook als je het nog niet zeker weet en graag meer informatie wilt. 

Katisha Dam-Riley (​k.dam@sanctamaria.nl​)
Hans Debets (​h.debets@sanctamaria.nl​