Speeddates 5 vwo

Speeddates 5 vwo

De leerlingen van 5 vwo zijn dit jaar volop bezig zich te oriënteren op hun vervolgopleiding. Ze hebben op Sancta een test gemaakt om te zien waar hun interesses liggen. Veel leerlingen hebben inmiddels ook open dagen van universiteiten en hogescholen bezocht om informatie te verzamelen over verschillende studierichtingen.

Ook de Oudervereniging helpt onze V5-leerlingen bij het maken van hun studiekeuze. In dit kader organiseert Sancta jaarlijks in samenwerking met de Oudervereniging een speeddate. Op deze avond kunnen leerlingen met ouders in gesprek om een beeld te krijgen van verschillende beroepen of functies en van gevolgde studies. We hebben voor deze speeddatesessie voor het eerst ook oud-leerlingen uitgenodigd. Zij hebben de leerlingen wegwijs kunnen maken in o.a. het studentenleven, op kamers, studiefinanciering, een tussenjaar...

Het was een geanimeerde avond vol energie en passie vanuit de ouders en oud-leerlingen. Onze leerlingen zijn weer een stap verder geholpen in hun studiekeuzeproces.

Hulde aan alle betrokkenen: ruim 40 ouders, 12 oud-leerlingen, 5 mentoren en facilitaire ondersteuning in actie voor onze 136 Vwo 5-leerlingen!

Anneke Hollemans
Decaan Vwo