Quest

Quest

Quest op Sancta, voor als je meer wilt dan een gewoon vwo

  • Ben jij nieuwsgierig én leergierig?
  • Sta jij open voor nieuwe dingen?
  • Wil je weten hoe bepaalde dingen werken?
  • Houden grote vragen over de wereld jou bezig?

Kortom, je overweegt om na het vwo een universitaire studie te doen. En wetenschapper worden lijkt je wel iets. Dan is het vwo op Sancta echt iets voor jou.

Sancta is namelijk WON-school en aangesloten bij de WON-akademie

WON

WON staat voor Wetenschaps Oriëntatie Nederland. Eenvoudig gezegd zorgen we ervoor dat we je goed voorbereiden op een studie aan de universiteit. Daarom hebben wij ons aangesloten bij de WON-akademie. Met Quest in het lesprogramma zorgen wij ervoor dat je na 6 jaar vwo helemaal klaar bent voor de universitaire wereld. 

Wat wil WON (Wetenschappelijk Oriëntatie Nederland)?

“Onderzoekend leren en leren onderzoeken.” Dat is het motto van Wetenschapsoriëntatie Nederland, een onderwijsconcept plus een netwerkorganisatie van ruim 50 vwo-scholen. WON-scholen willen hun leerlingen goed voorbereiden op een wetenschappelijke vervolgopleiding. Nieuwsgierigheid en verWONdering staan daarbij centraal. Doel is dat leerlingen een voorsprong hebben op het moment dat zij naar de universiteit gaan. Maar ook dat zij zogeheten 21st Century Skills ontwikkelen: actief vragen stellen, een kritische en nieuwsgierige houding, zelf op zoek gaan naar informatie, problemen oplossen, creatieve en nieuwe aanpakken bedenken en last but not least goed samenwerken.

Quest en Quest Klassiek

Bij ons op school hebben we het vak Quest om invulling te geven aan de WON-akademie. Met Quest in het programma krijg je al vanaf het eerste leerjaar les in wetenschap. Tijdens de Quest lessen doe je praktijkervaring op en werk je met echte onderzoeksmethodes.

Je leert ook:

  • Literatuur - en bronnenonderzoek
  • Observeren en experimenteren
  • Vragen stellen en aantekeningen maken
  • Enquêteren en interviewen

Daarnaast is Quest opgenomen bij veel andere vakken, zoals wiskunde, biologie en ook bij de talen wordt er aandacht aan Quest gegeven.

Heb je al je opdrachten goed doorlopen, dan krijg je een echt Quest-certificaat en heb je een rugzak vol ervaring. Dit helpt je zeker bij de overstap naar een universitaire opleiding.

"Waarom geeft de maan licht?"
"Hoe weet je dat er zoiets is
als zwaartekracht?"

 

"Hoe slim zijn dieren?"

 

C5C2932

 

 logo